FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krivotvorili brojeve šasija na stranim polovnim vozilima

Autor: ivuc
OSIJEK, 18. siječnja 2013.(Hina) - Zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela izbjegavanja carinskog nadzora, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na ta kaznena djela osječko-baranjska PU je našičkom Općinskom državnom odvjetništvu (ODO) podnijela kaznenu prijavu protiv devet hrvatskih državljana, izvijestilo je osječko Županijsko državno odvjetništvo na internetskim stranicama.

Prva petorica osumnjičenika bez carinskog su nadzora u Hrvatsku dovozili strana polovna vozila te na za sada neutvrđeni način na njima mijenjali brojeve šasija, stavljajući im originalne brojeve šasija s uništenih ili neispravnih vozila, prethodno registriranih u Hrvatskoj. Tako preinačena vozila registrirali kao domaća vozila uz pomoć petoosumnjičenika, kao odgovorne osobe u jednoj stanici za tehnički pregled vozila a u jednom slučaju pomogao im je i devetoosumnjičenik.

Također se osnovano sumnja da su trojica osumnjičenika sudjelovali u nelegalnom unošenju lijeka iz Bosne i Hercegovine, čiji promet u Hrvatskoj nije dopušten sukladno zakonskim odredbama.

Svi osumnjičenici, osim drugoosumnjičenika, su uhićeni i ispitani u našičkom ODO-u nakon čega je, temeljem prijedloga državnog odvjetnika, sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio istražni zatvor protiv prve dvojice osumnjičenika, četvrto i petoosumnjičenika, zbog opasnosti od ometanja istrage i ponavljanja djela, a protiv drugoosumnjičenika i zbog opasnosti od bijega.

Đakovačkoj policijskoj postaji naloženo je raspisivanje tjeralice protiv drugoosumnjičenika koji je u bijegu, izvijestilo je ŽDO.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙