FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ličko-senjska policija dovršila istragu o krivotvorenom popisu branitelja

Autor: vhor
GOSPIĆ, 14. siječnja 2013. (Hina) - Ličko-senjska Policijska uprava dovršila je istragu nad pet osoba s područja općine Plitvičkih Jezera zbog osnovane sumnje da su počinile kazneno djelo krivotvorenja isprave kojom je omogućeno da 42 osobe steknu lažni braniteljski status, a jedna od njih protupravno stan.

Nakon istrage, protiv tih pet osoba iz Plitvičkih Jezera ličko-senjska Policijska uprava podnijela je Županijskome državnom odvjetništvu u Karlovcu prijavu zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Maja Brozičević iz ureda načelnika ličko-senjske Policijske uprave rekla je za Hinu da kriminalistička istraga nije završena jer je dosad osnovana sumnja za protupravno korištenje lažnoga braniteljskog statusa utvrđena samo kod jedne osobe od njih 42, tj. kod 36-godišnjaka koji je stekao darovnicu na obiteljsku kuću u Korenici, a njegovoj je obitelji država prije te darovnice obnovila obiteljsku kuću.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da su osobe u dobi od 51, 50, 54 i 61 godinu krivotvorile "popis pripadnika dragovoljačkih oružanih skupina bivše općine Titove Korenice". Taj su dokument ovjerili kod javnog bilježnika. Tako su svojim potpisima jamčili da su podatci u tom dokumentu istiniti te su na temelju toga 42 osobe u Ministarstvu obrane i Ministarstvu branitelja evidentirale braniteljski status.

U kaznenoj prijavi piše da se neistiniti podatci odnose "na vrijeme provedeno u obrani RH".

Daljnjom istragom tek treba utvrditi jesu li se i ostale osobe s popisa, osim prijavljenog 36-godišnjaka, protuzakonito okoristile lažnim braniteljskim statusom, rekla je Maja Brozičević.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙