FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

500 francuskih tvrtki pojačalo sigurnost u Alžiru

Autor: mtro
PARIZ, 18. siječnja 2013. (HinaA/FP) - Petsto francuskih tvrtki koje djeluju u Alžiru pojačale su sigurnost, ali ne namjeravaju otići iz te zemlje nakon napada militantnih islamista na plinsko postrojenje In Amenas, rekla je u petak predsjednica najveće francuske udruge poslodavaca Medef, Laurence Parisot.

"Tvrtke dodatno pojačavaju procedure sigurnosti osoblja i postrojenja", objasnila je predsjednica Medefa na TV mreži France 2. Naglasila je kako za sada nema govora o odlasku francuskih tvrtki iz regije.

Prije više od dvije godine mnoge tvrtke su vratile u Francusku osoblje koje nije neophodno.

Dodala je da za sada ne razmatra smanjenje aktivnosti i da je prerano za procjenu gospodarskih posljedica otmice na plinskom postrojenju In Amenas na istoku Alžira, gdje djeluju britanska naftna korporacija BP, norveška Statoil i alžirska Sonatrach.

Alžirske snage sigurnosti upale su u četvrtak u plinsko postrojenje In Amenas u Sahari, 1.300 km jugoistočno od prijestolnice i oslobodile stotine talaca, ali je njih 30 uključujući i nekoliko Zapadnjaka, ubijeno u napadu uz najmanje 11 njihovih islamističkih otmičara.

(Hina) xtm ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙