FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi ogorčen zbog diskriminacije

Autor: dber
ZAGREB, 17. siječnja 2013. (Hina) - Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi danas je uputio javno pismo ministru rada i mirovinskog sustava Mirandu Mrsiću u kojem izražava svoje ogorčenje i prosvjed zbog diskriminacije kulturnih radnika koji se financiraju iz državnoga proračuna.

U pismu navode kako je njegov pomoćnik Marko Krištof krajem 2012. potpisao očitovanje Radničkom vijeću Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske toplice u kojemu stoji da će se "za radnike primjenjivati povoljnije pravo", vezano uz naknadu troškova prijevoza prema Temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU) za službenike i namještenike u javnim službama, dok se u granskim kolektivnim ugovorima javnih službi ta odredba ne izmijeni.

Iz Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi smatraju da, slijedom članka 6. potpisanog Dodatka I, to pravo pripada i njima, što im je, kako navode, Krištof i potvrdio, "ali kulturi to nije htio potpisati".

"Je li ta očita diskriminacija posljedica namjere ili neznanja upravnoga posla, sada je svejedno. Jer je to samo još jedan dokaz odnosa Vlade RH, Ministarstva kulture i Ministarstva rada i mirovinskog sustava, spram kulture. Sada znamo da ne zavređujete povjerenje ni vjeru koju smo vam poklonili surađujući na izradi TKU-a i Dodatka I. Prevarili ste nas, ministre, Vi i cijela Vlada", ogorčeno su poručili iz sindikata djelatnika u kulturi.

(Hina) pp/xbdj ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙