FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rezultati natječaja za potporu tradicijske glazbe u 2013.

Autor: gvla
ZAGREB, 15. siječnja 2013. (Hina) - Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) objavilo je danas rezultate Natječaja za potporu tradicijske glazbe u 2013., a sredstva za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s toga područja bit će raspoređena na ukupno 34 projekta.

Kako se ističe u priopćenju Muzičkog informativnog centra (MIC), na Natječaj je u propisanom roku pristigao ukupno 81 prijedlog, od kojih je jedan diskvalificiran zbog neriješenih dugovanja prema ZAMP-u iz prethodnih godina.

Preostale prijedloge obrađivalo je tročlano povjerenstvo u sastavu Jelena Vuković kao njegova predsjednica, te Grozdana Marošević i Mario Vestić, uz podršku stručne službe HDS.

Natječaj se financira iz fonda sredstava koja je služba ZAMP prikupila na ime naknade za izvedbe narodnih umjetničkih tvorevina u izvornom obliku u 2011. Ukupna sredstva Fonda iznosila su 306.772,20 kuna.

Povjerenstvo je izradilo prijedlog stimulacija koji obuhvaća 34 projekta, s kojima će u najkraćem roku biti potpisani odgovarajući ugovori.

Kompletan popis stimuliranih projekata i visina stimulacije dostupan je na mrežnoj stranici Muzičkog informativnog centra - www.mic.hr.

(Hina) xgvla yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙