FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skup o promjenama u regulativi medicinskih proizvoda

Autor: tkol
ZAGREB, 17. siječnja 2013. (Hina) - O promjenama u regulativi medicinskih proizvoda koje će se dogoditi ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, razgovara se na dvodnevnoj konferenciji i radionici koja je u organizaciji hrvatske Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) započela danas, a okupila je oko 170 sudionika uključenih u postupke proizvodnje, odobravanja, prometa i praćenja sigurnosti primjene medicinskih proizvoda u Hrvatskoj.

Prvi dio skupa "HALMED i medicinski proizvodi – ususret EU i novoj regulativi" namijenjen je stručnim temama iz područja regulative medicinskih proizvoda kao što su: trenutna regulativa za medicinske proizvode u Hrvatskoj i u Europskoj uniji, budućnost regulative, nove uredbe, uvoz i razvrstavanje medicinskih proizvoda, sigurnost medicinskih proizvoda, upis u očevidnik medicinskih proizvoda HALMED-a i promet medicinskih proizvoda na veliko i malo.

Drugi dan skupa rezerviran je za predavanje i radionicu iz područja vigilancije medicinskih proizvoda. Vigilancija obuhvaća praćenje sigurnosti primjene medicinskih proizvoda na temelju novih saznanja koja mogu proizaći iz njihove primjene, interakcija, kontraindikacija, kvara, uočenog štetnog događaja i drugo. Svrha sustava vigilancije jest poboljšati zaštitu zdravlja i sigurnosti pacijenata, korisnika te drugih osoba kako bi se smanjila vjerojatnost ponavljanja štetnih događaja.

Na radionici će se sudionike educirati o sustavu dojave i procjene štetnih događaja i sigurnosnih korektivnih radnji vezanih uz medicinske proizvode te će se objasniti radnje koje trebaju poduzeti proizvođači ili HALMED kada prime informacije o štetnom događaju vezanom uz medicinski proizvod.

Pokrovitelj konferencije je Ministarstvo zdravlja.

(Hina) xpp/xkt yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙