FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija: 600 gitarista sviralo "Imagine" za brutalno ubijenu studenticu

Autor: bnov
NEW DELHI, 4. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Skupina 600 indijskih gitarista odala je glazbenu počast studentici koja je umrla od posljedica brutalnog grupnog silovanja i prebijanja u autobusu u New Delhiju, svirajući zajedno "Imagine" Johna Lennona.

Gitaristi su se okupili u četvrtak na glazbenom festivalu u gradu Darjeelingu, nepuna tri tjedna nakon teškog napada na 23-godišnju studenticu. Zasvirali su legendarnu "Imagine" zbog širenja "nade i mira" nakon slučaja koji je duboko potresao zemlju.

"Izabrali smo ovu pjesmu jer govori o nadi, miru i obećanjima", objasnio je Sonam Bhutia, jedan od organizatora festivala u Darjeelingu. "To je naša gesta kojom pokazujemo da smo na strani obitelji žrtve u trenutku neopisive tuge", kazao je on.

Petorica muškaraca službeno su optužena u četvrtak za silovanje i ubojstvo indijske studentice u slučaju koji je razbjesnio Indiju zbog nesposobnosti vlade da spriječi nasilje nad ženama.

Napad na 23-godišnju studenticu i njezinog prijatelja izazvao je bijesne prosvjede u blizini sjedišta vlade u New Delhiju i nacionalnu debatu o seksualnim zločinima. U Indiji se prijavi silovanje u prosjeku svakih 20 minuta.

Petorica muškaraca optužena su za napad na djevojku u autobusu u New Delhiju. Bila je brutalno pretučena i silovana sat vremena te izbačena iz autobusa u New Delhiju 16. prosinca. Nakon nekoliko operacija u New Delhiju 26. prosinca je prebačena na liječenje u Singapur, ali je nisu uspjeli spasiti. Bolnica je u subotu objavila da su djevojci otkazali organi zbog teških ozljeda tijela i mozga.

(Hina) xbnš ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙