FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Općina Ravno traži pomoć zbog plavljenja Popova polja

Autor: zkre
MOSTAR, 17. siječnja 2013. (Hina) - Predstavnici općine Ravno na jugu BiH pozvali su u četvrtak vlasti u Federaciji i državi BiH kako bi posredovali da vlasti iz Republike Srpske zaustave nekontrolirano ispuštanje vode na rijeci Trebišnjici zbog čega je došlo do plavljenja velikog dijela Popova polja u kojemu su već uništene velike površine poljoprivrednih kultura i nasada.

"Popovo polje je ponovno pod vodom zbog nekontroliranog ispuštanja vode iz akumulacija s ustava u slijevu rijeke Trebišnjice koje su pod nadzorom Elektroprivrede Republike Srpske", naveli su u općini Ravno. Po tim navodima poplavljeno je više desetaka hektara nasada voćaka u Gornjem polju, koje su posađene prošle godine nakon što je 2010. godine poplava uništila sve poljoprivredne kulture i nasade.

Bivši zastupnik u Hrvatskom saboru i visoki dužnosnik HDZ-a 1990. Dragan Vukić, koji živi u Ravnom, izjavio je za medije u Mostaru da su pod vodom velike površine nasada jabuka, bresaka, vinove loze te bi voda uskoro mogla zaprijetiti i prometnicama koje ovu općinu na sjeveru povezuju s unutrašnjosti zemlje.

"Tražimo da nas se zaštiti i da reagiraju vlasti u BiH, Federaciji BiH i Hercegovačko-neretvanskoj županiji na ovo što se događa jer će nam ponovno propasti sve što smo radili", rekao je Vukić.

Tijekom proteklih godina plavljenja na području Popova polja i povećanjem pritoka Neretve stvarala su velike probleme i na području Hutova blata te u donjem slivu ove rijeke na području Metkovića i Opuzena.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙