FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: nkot
ZAGREB, 16. siječnja 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas:

ZAGREB - Zbog ugaženog snijega otežano se vozi mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju i središnjoj Hrvatskoj. Na vlažnim dijelovima kolnika moguća je poledica, a ponegdje u unutrašnjosti ima i magle. Vidljivost je smanjena zbog magle na dionicama autocesta A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A3 Bregana-Liopovac između čvorova Ivanja Reka i Slavonski Brod, A4 Zagreb-Goričan i A6 Rijeka-Zagreb između tunela Čardak i čvora Bosiljevo 2. Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Gorskom kotaru na D3, staroj cesti kroz Gorski kotar te na ostalim državnim i županijskim cestama na području Vrbovskog, Delnica i Čabra i Hrvatskom primorju, a u Lici na D 23 Kapela-Žuta Lokva-Senj, D 42 Josipdol-Poljanak i D218 Užljebić-Dobroselo. Na D1, Ličkoj magistrali smiju voziti sve kategorije vozila, bez posebnih ograničenja. Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Macelj, a čeka se oko dva sata. Trajekti i katamarani plove redovito.

ZAGREB - Pretežno, a u Dalmaciji promjenljivo oblačno. U sjeverozapadnim i zapadnim krajevima te u Lici i Gorskom kotaru povremeno snijeg, u Slavoniji i Baranji kiša i susnježica, a na Jadranu kiša, ponegdje i obilnija uz mjestimičnu grmljavinu. U gorskim krajevima očekuje se novi snježni pokrivač ponegdje veći od 20 centimetara, na sjeverozapadnu veći od 10, a snijega nošenog jakim vjetrom može biti i na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura, u Dalmaciji jako i olujno jugo u postupnom slabljenju i okretanju na jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između -2 i 2, na istoku do 6, a na Jadranu od 6 na sjeveru do 13 Celzijevih stupnjeva na jugu.

(Hina) xpp/xnkot yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙