FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju pad cijena

Autor: neba
NEW YORK, 15. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su kliznuli na niže, jer ulagače ne očekuju previše od aktualne sezone objave kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, a nove smjernice čekaju i od makroekonomskih pokazatelja.

Terminski Dow Jones bio je oko 13,30 sati u minusu 16 bodova, Nasdaq 6,75 bodova, a S&P 500 indeks 4,8 bodova.

Sezona objave poslovnih rezultata kompanija za zadnje tromjesečje dobit će na zamahu ovoga tjedna, no investitori bi mogli ostati razočarani.

Analitičari procjenjuju da su u prosjeku zarade kompanija čije su dionice sadržane u S&P 500 indeksu svega 1,9 posto više nego u istom razdoblju godinu dana ranije, pokazuje anketa Reutersa.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas će biti objavljeni podaci o američkoj maloprodaji i proizvođačkim cijenama u prosincu, te indeks industrijske aktivnosti u državi New York.

Investitorima su na umu i fiskalna i monetarna politika SAD-a.

Američki predsjednik Barack Obama odbacio je u ponedjeljak bilo kakve pregovore s republikancima oko podizanja granice zaduživanja SAD-a. Ukoliko Kongres ne podigne tu granicu, SAD bi mogao doći u situaciju da ne može uredno servisirati dugove.

Predsjednik Feda Ben Bernanke jučer je, pak, zatražio od zastupnika u Kongresu da podignu granicu zaduživanja, te je dao oprezno optimistične procjene rasta američkog gospodarstva.

Na europskim su burzama cijene dionica danas oslabile četvrti dan zaredom, zaronivši na najnižu razinu u dva tjedna, a pod najvećim je pritiskom bankarski sektor. Trenutno su londonski FTSE, pariški CAC i frankfurtski DAX indeks u minusu između 0,1 i 0,4 posto.

(Hina) xsbo yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙