FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 15. siječnja

Autor: dsencar
ZAGREB, 15. siječnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 15. siječnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović održat će tradicionalni prijam za predstavnike diplomatskog zbora akreditirane u Hrvatskoj u prigodi Božića i Nove godine i obratiti se nazočnima. (predsjednikov ured, Pantovčak 241 u 12 sati; mole se predstavnici medija da dođu do 11 sati).

VUKOVAR - Svečanim skupom pod nazivom "Grad Vukovar - petnaest godina u miru i toleranciji" u Hrvatskom domu u Vukovaru obilježit će se 15. godišnjica završetka mandata UNTAES-a i mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja. Tim procesom, koji je završio 15. siječnja 1998., završila je mirovna misija snaga UN-a u hrvatskom Podunavlju čime je završen proces mirne reintegracije toga područja u ustavno-pravni poredak Hrvatske. Predsjednik Hrvatskoga sabora Josipa Leko nazočit će svečanosti i obratiti se nazočnima. Predviđeno je prikazivanje dokumentarnog filma o završetku mandata UNTAES-a u istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu, te obraćanja vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, nekadašnjeg predstojnika Ureda privremene uprave za uspostavu hrvatske vlasti u tom području Ivice Vrkića, nekadašnje predsjednice Nacionalnog odbora za uspostavu povjerenja, ubrzanog povratka i normalizaciju života Vesne Škare Ožbolt i predsjednika Zajedničkog vijeća općina i zastupnika u Hrvatskome saboru Dragana Crnogorca. Također se očekuju obraćanja izaslanika predsjednika Vlade i predsjednika Republike (12 sati, "Hrvatski dom Vukovar", J.J. Strossmayera 20).

ZAGREB - Čelnici Ministarstva gospodarstva na brifingu za novinare govorit će o radnoj skupini za poslovnu klimu i privatne investicije, obnovljivim izvorima energije - popunjene kvote za solare za 2013. godinu, te zakonima i strategijama u izradi. Uz ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, prisutni će biti i pomoćnik ministra za industrijsku politiku, energetiku i rudarstvo Alen Leverić te pomoćnik ministra za konkurentnost i investicije Darko Lorencin. Nakon brifinga moguće su izjave za medije, napominju iz Ministarstva gospodarstva (9,00 sati, Ministarstvo gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Svjedočenjem petorice novih svjedoka na zagrebačkom Županijskom sudu nastavit će se suđenje HDZ-u, bivšem premijeru i čelniku te stranke Ivi Sanaderu i ostalim optuženima u slučaju Fimi medija koje se tereti za izvlačenje novca iz državnih institucija i poduzeća te punjenje HDZ-ovog "crnog fonda" (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi se nastaviti suđenje bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu, optuženom da je od kraja 2004. do kraja 2007. od vlasnika tvrke Core medija Vladimira Šelebaja Selliera primio 262 tisuće eura mita u zamjenu za prikazivanje emisija te producentske kuće. Na posljednjem ročištu sredinom prosinca prošle godine Šelebajeva bivša supruga i bivša urednica na HTV-u Dijana Čuljak izjavila je da nije sudjelovala u razgovorima o produkciji spornih emisija, da nije imala učešće u Core mediji niti veze s poslovanjem te tvrtke (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom ATP turnira Zagreb Indoors (11.30 sati, hotel Sheraton).

MADRID - Susret 3. kola skupine D Svjetskog prvenstva za rukometaše između Hrvatske i Mađarske u Madridu (21,15 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xds ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙