FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat željezničara zbog snijega odgodio prosvjed

Autor: dmar
ZAGREB, 14. siječnja 2013. (Hina) - Sindikat hrvatskih željezničara objavio je danas da zbog nepovoljnih vremenskih prilika odgađa javni prosvjed, koji je bio najavljen za utorak, 15. siječnja, za tjedan dana, odnosno idući utorak, 22. siječnja.

Prosvjed će započeti okupljanjem radnika na zagrebačkom Glavnom kolodvoru od 10 do 10,30 sati, kada će prosvjedna kolona krenuti prema Direkciji HŽ-a u Mihanovićevoj ulici, a potom prema Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture na Prisavlju, gdje će se održati prosvjedni skup, kaže se u priopćenju sindikata.

Sindikalci izražavaju žaljenje što od najave javnog prosvjeda, 8. siječnja, nitko od nadležnih osoba, ni u Vladi niti u HŽ-u, nije pozvao predstavnike radnika na sastanak na kojem bi se riješili problemi radnika HŽ-ove tvrtke kćeri PRO-REG-a, koji već tri mjeseca nisu dobili plaću.

PRO-REG je državna tvrtka pa smatramo kako nije dobra poruka da država ne plaća radnike, niti račune od kojih drugi radnici trebaju dobiti plaću, stoji u priopćenju.

Sindikat još jednom ističe spremnost na dijalog o isplati neisplaćenih plaća radnika PRO-REG-a, restrukturiranju toga društva, kao i o restrukturiranju kćerinskih društava HŽ Carga.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙