FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ford planira u SAD-u zaposliti 2.200 visoko kvalificiranih radnika

Autor: mkuz
DETROIT, 11. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Američki proizvođač automobila Ford u petak je objavio da planira zaposliti dodatnih 2.200 visoko kvalificiranih radnika u SAD-u, najviše u posljednjih 10 godina.

Drugi po veličini američki proizvođač automobila naveo je u priopćenju da će najviše novih zaposlenika s VSS-om biti angažirano u projektantskom i it-odjelu i u proizvodnji.

Iz kompanije su već ranije najavili da će zaposliti 2.350 niže kvalificiranih radnika plaćenih po satu zbog ulaganja i širenja proizvodnih pogona u SAD-u.

Novim radnim mjestima Ford djelomice ispunjava obećanje američkom sindikatu zaposlenih u autoindustriji, dano za vrijeme kolektivnih pregovora, da će do 2015. povećati broj radnih mjesta u SAD-u za 12 tisuća.

Ford je bio teško pogođen financijskom krizom u 2008. godini ali se u međuvremenu osovio na noge nakon opsežnog preustroja i izmjena modela automobila u Sjevernoj Americi.

U prošloj je godini kompanija zaposlila 8.100 novih radnika, i na radnim mjestima koja traže visoku stručnu spremu i na onima za koja VSS nije potreban.

U Fordu naglašavaju da je oko tisuću radnih mjesta otvoreno zahvaljujući povratku u SAD dijelova poslovanja koji su dosada bili u drugim zemljama, poput Meksika i Japana.

Ford zapošljava oko 172 tisuće radnika i ima 65 tvornica u zemljama širom svijeta.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙