FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: župan Pauk uručio 23 diplome uzgajivačima ovaca

Autor: jdev
ŠIBENIK , 11. siječnja 2013. (Hina) - Polaznicima programa strukovne izobrazbe za uzgajivače ovaca šibensko-kninski župan Goran Pauk uručio je danas diplome za uspješno završen strukovni program.

Čak 23 polaznika stekli su znanja o uzgoju ovaca primjenom suvremenih metoda rada, o provođenju higijenskih mjera pri radu, mjerama zaštite na radu i zaštite od požara te o pružanju prve pomoći u slučaju ozljede na radu.

Pošto su uspješno završili strukovni program, stekli su pravo na upis zvanja "uzgajivač ovaca" u radnu knjižicu.

Njihovo stručno osposobljavanje sufinancirali su Šibensko-kninska županija i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), a projekt u sklopu kojeg se 2012. godine provela i strukovna izobrazba za zvanje maslinara vrijedan je ukupno 100.000 kuna, moglo se čuti na današnjoj dodjeli diploma.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk rekao je kako se iznimno raduje što je među 23 polaznika strukovnog programa većina mladih ljudi.

"To je potvrda da su i mladi zainteresirani za bavljenje ovčarstvom", rekao je župan, dodajući kako vjeruje da će, uz novčanu pomoć Šibensko-kninske županije te uz redovito i dopunsko školovanje kojim uzgajivači dolaze do nužnih vještina i znanja potrebnih za suvremenu stočarsku proizvodnju, svi zajedno bitno utjecati na povećanje broja grla i razvoj stočarskih proizvoda u županiji.

Voditeljica područnog ureda UNDP-a u Zadru Ivana Laginja istaknula je da je zadovoljna što su stanovnici šibensko-kninskog područja postali svjesni potrebe ulaganja u razvoj vlastitih znanja i vještina.

Program su uspješno završila 23 polaznika: Marko Alduk, Paju Radulović, Ivica Gojčeta, Mladen Grcić, Slobodan Lalić, Mirko Validžić, Dobra Lovrić, Marko Kero, Dražan Bagić, Dragica Sarić, Goran Brkić, Jerko Zorica, Venčoslav Skračić, Sava Milivojević, Zoran Mrkonja, Hrvoje Vujević, Radojka Erceg, Božo Djak, Marica Šiklić, Slobodan Mlađen, Željko Akulović, Vlade Zelić i Ivica Klisović.

(Hina) xjdev ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙