FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ž. Prelas kandidat SDP-a, HNS-a, HSU-a i don Grubišićeva saveza za gradonačelnika Sinja

Autor: rsin
SINJ, 10. siječnja 2013. (Hina) - Kao zajednički kandidat SDP-a, HNS-a, HSU-a i Saveza za etičku i građansku Hrvatsku za gradonačelnika, danas je u Sinju predstavljen Jakov Željko Prelas.

Predsjednica sinjske Gradske organizacije SDP-a Nataša Poparić rekla je danas na konferenciji za novinare kako je SDP među svojim članovima imao kvalitetne kandidate, no odlučio je poduprijeti kandidata koji dolazi iz tzv. realnog sektora. Prelas je vlasnik prve privatne auto škole na području Dalmacije.

Prelasu su, istaknula je Poparić, "stavili na raspolaganje sve resurse koje imaju", ali su mu omogućili da samostalno sastavi tim koji će voditi grad Sinj bez obzira na političku opredijeljenost.

"Moram reći kako SDP kao stranka nije opterećena ideologijom ni svjetonazorom jer ovaj grad nema više vremena ni prostora za to", dodala je.

Čelnik sinjskoga HNS-a Stipe Maganić rekao je da će se Sinj pod vodstvom Željka Prelasa sigurno gospodarski razviti te da će vratiti osmijeh na lica svima onima koji su izgubili vjeru da u Cetinskoj krajini stvari mogu krenuti na bolje.

Član predsjedništva HSU-a i general u mirovini Veselko Gabričević istaknuo je kako su umirovljenici sigurni da će konačno imati gradonačelnika koji će znati i htjeti rješavati njihove probleme.

U ime Saveza za etičku i građansku Hrvatsku don Ivan Grubišić rekao je kako se "politika može rehabilitirati kao časna i sveta građanska dužnost ako je političar kojeg narod izabere osoba koja da svoj pozitivan doprinos u rješavanju zajedničkih problema". Istaknuo je kako se nada da će narod Sinja i Cetinskoga kraja poduprijeti Željka Prelasa, kao što je on učinio.

Željko Prelas rekao je da o gospodarstvu neće učiti iz dužnosti na koju će biti izabran.

"Živim ovdje sa svojim ljudima i znam probleme koji ih tište jer su to i moji problemi. Formirat ću tim koji će biti kompatibilan s vlasti na županijskoj i državnoj razini. Problemi koji tište ovaj grad ne poznaju političke orijentacije, dob ili spol i zato neću biti gradonačelnik lijevih ili desnih, nego gradonačelnik svih sugrađana", zaključio je Prelas.

Željka Prelasa poduprli su i saborski zastupnici Tatjana Šimac-Bonačić i Srđan Gjurković te bivša ravnateljica Instituta Ruđera Boškovića Danica Ramljak.

(Hina) xrsin yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙