FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Započeli Ladonjini predizbori

Autor: dspo
PULA, 7. siječnja 2013.(Hina) - Udruga Ladonja raspisala je danas predizbore za funkcije istarskog župana i gradonačelnika Pule, a kandidati će moći prijaviti kandidaturu do 29. siječnja, najavili su predstavnici Ladonje na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Član tajništva Ladonje i glasnogovornik predizbora Zoran Milijašević rekao je da će kandidat koji se želi prijaviti za mjesto gradonačelnika Pule morati prikupiti najmanje 200 potpisa potpore građana s područja Pule, dok za kandidaturu za župana treba prikupiti najmanje 500 potpisa građana.

"Kampanja će biti organizirana tijekom ožujka, a konačni rezultati predizbora bit će objavljeni nakon 28. ožujka", kazao je Milijašević dodavši kako se svaki kandidat može kandidirati samo na jednu funkciju, što je, po njemu, novost ovih preizbora.

Glavni tajnik Ladonje Ivo Uccio Miletić ustvrdio je kako građani ove predizbore prepoznaju kao demokratski model, za razliku od "igrokaza IDS-a koji klasične unutarstranačke izbore bezuspješno pokušava prikazati kao Ladonjine predizbore i time ponovno obmanjuje jvnost".

Osvrnuvši se na aktualnu situaciju na istarskoj političkoj sceni Miletić je kazao kako u ovom trenutku postoje dva kandidata za župana koji ne iznose nikakve projekte i programe nego "zamaraju građane osobnom samopromocijom i međusobnim blaćenjem, dok Istra sve dublje tone u neizvjesnost".

"Jedan od kandidata priznaje da je Istra u letargiji već dvadeset godina, koliko je zapravo njegova stranka i na vlasti, i sada daje obećanje da će upravo on izvući Istru iz letargije", zaključio je Ivo Uccio Miletić dodavši kako se građani s razlogom pitaju "tko je tu lud, a tko zbunjen".

(Hina) xdspo yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙