FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija uhvatila 23 stranca koji su nezakonito prešli državnu granicu

Autor: zdra
VINKOVCI, 10. siječnja 2013. (Hina) - U protekla 24 sata na području vukovarsko-srijemske Policijske uprave policija je u četiri slučaja zatekla 23 stranca za koje je utvrdila da su nezakonito prešli državnu granicu, izvijestila je vukovarsko-baranjska Policijska uprava.

Na cesti između Posavskih Podgajaca i Bošnjaka na županjskom području policija je jučer oko šest sati zatekla deset stranih državljana bez osobnih dokumenata. Kriminalističkom istragom utvrđeno je kako je riječ četvorici državljana Sirije i četvorici Sudana te o dvojici državljana Eritreje.

Sat poslije u Kolodvorskoj ulici u Vinkovcima policajci su također bez osobnih dokumenata zatekli osam stranih državljana, koje su uhitili i doveli u policijsku postaje. Utvrđeno je da je riječ o trojici državljana Afganistana, dvojici državljana Malija te po jednom državljaninu Sirije, Tunisa i Gambije.

U Kolodvorskoj ulici u Novim Jankovcima, nedaleko od Vinkovaca, policija je oko podneva bez osobnih dokumenata zatekla državljanina Sirije, a na Trgu kralja Tomislava u Vinkovcima četvoricu državljana Afganistana.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je kako su svi stranci nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, zbog čega je doneseno rješenje o njihovu protjerivanju, određena im je zabrana ulaska i boravka u Republiku Hrvatsku i pokrenut je postupak njihova vraćanja u Republiku Srbiju, iz koje su nezakonito prešli u Hrvatsku.

Po podatcima vukovarsko-srijemske Policijske uprave, u nezakonitom pokušaju prijelaza državne granice prošle je godine u 459 slučajeva zatečeno 2038 stranih državljana, među kojima 852 državljana Afganistana, 240 Sirije, 224 Somalije, 199 Alžira i 136 državljana Pakistana te 251 državljanin iz još 26 država Afrike, Azije i Europe.

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙