FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ilegalni prijelazi granice između Hrvatske i Crne Gore

Autor: hspa
DUBROVNIK, 7. siječnja 2013. (Hina) - U blizini graničnih prijelaza između Republike Hrvatske i Crne Gore proteklog je vikenda na području policijske postaje Gruda, u općini Konavlima, zatečeno deset stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Riječ je o državljanima Albanije, Tunisa i Libije koji su uhićeni i odvedeni u policijske prostorije te im je u skladu s odredbama Zakona o strancima određena zabrana ulaska i boravka u Republiku Hrvatsku i pokrenut postupak vraćanja u Crnu Goru.

Na graničnome prijelazu Karasovićima između Hrvatske i Crne Gore na ulazu u Hrvatsku zatečena su trojica Albanaca koji su pokušali ući u Hrvatsku s krivotvorenim putovnicama, dva državljana Kosova koji su se služili tuđim putnim ispravama te državljanin Albanije koji je uhićen na temelju međunarodne potrage na zahtjev Interpola Albanije.

Na graničnome prijelazu Vitaljini na ulazu u Hrvatsku zatečen je državljanin Kosova koji se skrivao u vozilu švicarskih nacionalnih oznaka. Određena mu je zabrana ulaska u Hrvatsku, a vozač državljanin Crne Gore prijavljen je Prekršajnom sudu u Dubrovniku zbog nezakonitog pomaganja u prijelazu državne granice.

(Hina) xddub ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙