FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Branitelji od ministra Matića traže završetak projekta o pobolu branitelja

Autor: jdev
ŠIBENIK , 27. prosinca 2012. (Hina) - Predsjednik šibensko-kninske podružnice Udruge prvoga hrvatskog redarstvenika Tomislav Čolak pozvao je otvorenim pismom ministra branitelja Predraga Matića da završi znanstveno-istraživački projekt "Praćenje pobola i smrtnosti hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji".

U pismu Čolak navodi kako se na predstavljanju aktivnosti Ministarstva branitelja za 2012. ministar Matić pohvalio donošenjem raznih zakona i mjera koje trebaju poboljšati položaj hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, s čime se slažu i u Udruzi prvoga hrvatskog redarstvenika, no zamjeraju što među aktivnostima nije bio i taj projekt.

Projekt koji Ministarstvo branitelja provodi s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu počeo je 1. lipnja 2012. i trebao je biti završen do sredine studenoga, ali, nažalost, nije iako su rezultati projekta veoma važni za braniteljsku populaciju i ne trpe nikakvo odgađanje, ističe Čolak.

Zbog važnosti projekta, Čolak traži da mu administracija ministra Matića da punu pozornost i da ga stavi u prvi plan svojeg djelovanja u sljedećoj godini kako bi na osnovi znanstveno utemeljenih podataka mogli kreirati potrebne preventivne i zdravstvene programe za braniteljsku populaciju.

(Hina) xjdev yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙