FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Traži se prostor za budući Studij energetike u Šibeniku

Autor: jdev
ŠIBENIK , 8. siječnja 2013. (Hina) - Dok traju pripreme za prenamjenu prostora bivše vojarne Palacine, šibenski gradonačelnik Ante Županović trebao bi pronaći adekvatan privremeni prostor u kojem će moći djelovati novi, dislocirani Studij energetike i zaštite okoliša u Šibeniku.

To je zaključeno na sastanku kojem su, uz gradonačelnika, nazočili rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, dekani FER-a i FSB-a te Danica Ramljak, bivša ravnateljica Instituta Ruđer Bošković, inače regionalni ekspert Svjetske banke u području znanosti i inovacija, izvijestila je danas gradska uprava.

Studij bi u privremenom prostoru trebao djelovati kratko, dok se ne stvore sve pretpostavke za njegovo preseljenje u vojarnu Palacine koju je Grad Šibenik već dobio na upravljanje i korištenje od državne Agencije za upravljanje državnom imovinom.

Rektor Aleksa Bjeliš predložio je formiranje operativnih skupina koje će voditi projekt, a sastojale bi se od predstavnika Grada, Županije i Sveučilišta,

Budući dislocirani studij moći će se financirati iz strukturnih fondova EU-a te Fonda Svjetske banke i Europske komisije, istaknula je Danica Ramljak.

Očekuje se da će to biti fond iz kojeg će Hrvatska povući sredstva za obrazovanje, znanost i inovacije, priopćili su iz šibenske gradske uprave.

Ako sve bude po planu, dislocirani Studij energetike i zaštite okoliša u Šibeniku trebao bi startati u akademskoj godini 2013./2014.

Plan je da se Studij izvodi kao trogodišnji preddiplomski studiji s ciljem obrazovanja sveučilišnih prvostupnika u području obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

(Hina) xjdev yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙