FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIFA: Momčad godine u potpunosti iz Primere

Autor: rsal
ZUERICH, 7. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavio je uoči dodjele Zlatne lopte u Zuerichu najboljih 11 nogometaša i trenera u prošloj godini, a nagrađeni su isključivo nogometaši koji igraju u španjolskoj Primeri.

Nezapamćena dominacija nogometaša iz jedne lige najbolje se očituje u izoru idealnih 11, gdje FIFA izabrala po pet igrača Barcelone i real madrida, te Radamela Falcaoa iz Atletica. Tako je najbolji vratar Iker Casillas, braniči su Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos i Marcelo, veznjaci Xabi Alonso, Xavi Hernandez i Andres Iniesta, a napadački trojac je Lionel Messi, Radamel Falcao i Cristiano Ronaldo.

Nogometaši Reala su prošle sezone osvojili su titulu prvaka Španjolske, dok je Barcelona osvojila Kup Kralja. Naravno, gotovi svi španjolski igrači u ova dva kluba sudjelovali su u osvajanju naslova europskog prvaka Španjolske na EURU u Poljskoj i Ukrajini, a nije iznenađenje što je FIFA za trenera godine izabrala španjolskog izbornika Vicentea del Bosquea.

Nagradu za najbolji pogodak u 2012. pripala je igraču Fenerbahčea Slovaku Miroslavu Stochu za zgoditak volejem koji je postigao protiv Genclerbirligia.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙