FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: zbog bure ograničenja u prometu

Autor: nkot
ZAGREB, 7. siječnja 2013. (Hina) - Zbog bure, dionicom Jadranske magistrale D8 između Senja i Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene i Novog Vinodolskog do Senja dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), izvijestio je poslijepodne Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog povremeno olujnih udara vjetra na autocesti A6 Rijeka-Zagreb HAK preporuča motociklima, autobusima na kat, vozilima s kamp prikolicama, hladnjačama i furgonima s metalnim sanducima da između čvorova Delnice i Kikovica voze obilazno starom cestom D3 kroz Gorski kotar.

Slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Lici i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Kolnici su mokri ili vlažni te skliski od kiše u većem dijelu unutrašnjosti. Moguća je poledica na cestama u gorju, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. U Lici ponegdje ima i magle, a smanjena je vidljivost na dionici autoceste A1 između čvorova Otočac i Gospić.

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnom prijelazu Županja. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

(Hina) xpp/xnkot ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙