FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karamarko: HDZ mora spriječiti svjetonazorsko mijenjanje Hrvatske

Autor: nles
SPLIT, 5. siječnja 2013. (Hina) - Na današnjoj svečanoj sjednici splitskog HDZ-a u povodu 23. obljetnice njegova utemeljenja, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je poručio kako će se ta stranka vratiti svojem izvornom duhu radi sprječavanja svjetonazorskog mijenjanja Hrvatske koje, kako je rekao, provodi sadašnja vlast.

„Hrvatska se nalazi na raskrižju ne samo zbog teškog gospodarskog stanja, nego i zbog toga što ova vlada koja nije dobila mandat mijenjati Hrvatsku svjetonazorski, uporno, isključivo i samo to radi“, rekao je Karamarko.

Optužio je predstavnike sadašnje vlasti za, kako je rekao, „diverzantski upad u naše školstvo gdje smo vrlo osjetljivi i nije nam svejedno kako će i tko odgajati našu djecu“.

„Pogledajte što rade - ma kakav zdravstveni odgoj. Najprije su išli s građanskim odgojem, a mnogima od njih bi trebao građanski odgoj jer nisu išli na vjeronauk. Pogledajte s kojom agresijom jurišaju na Crkvu, na sve naše tradicionalne vrijednosti“, istaknuo je Karamarko.

Zamjerio je onima koji su hrvatsku državu, kako je rekao, proglasili „slučajnom“ i „apsurdom“ zanemarivši da je za nju u Domovinskom ratu živote dalo 15.000 ljudi.

Karamarko je pri tomu istaknuo kako je HDZ „pred velikom zadaćom“ radi obrane vrijednosti na kojima je utemeljena hrvatska država. „Mi nećemo i ne smijemo izdati naše branitelje“, kazao je.

Također je zamjerio što prilikom nedavnog obilježavanja godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika na Mirogoju nije bilo vijenaca predsjednika Republike Ive Josipovića i predsjednika Vlade Zorana Milanovića.

„Oni koji nikad nisu željeli i voljeli Hrvatsku danas je relativiziraju i nisu zaslužili da njome vladaju“, istraknuo je Karamarko.

Osim toga, nastavio je Karamarko, po čemu su oni ljevica, ako su neki od njihovih čelnika „klasični kapitalisti u najgrubljem smislu jer izrabljuju svoje radnike i ne daju im plaće“.

Karamarko je također rekao kako se mora pogledati istini u oči i reći da je HDZ povremeno bio bačen „na koljena“ i „ulazio je u depresiju“ zbog vlastitih pogrešaka.

„Izgubili smo izbore 2011. i 2000. jer su nas glasači, članovi i simpatizeri kaznili zbog lopovluka buduć da su u stranci postojali oni koji su naplaćivali svoje hrvatstvo“, kazao je Karamarko.

(Hina) xpgas yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙