FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljeme je spremno

Autor: dlug
ZAGREB, 2. siječnja 2013. (Hina) - Skijaška staza na Sljemenu potpuno je spremna za ženski i muški slalom Svjetskog kupa koji su na rasporedu u petak, 4. i nedjelju, 6. siječnja, potvrdio je vođa natjecanja Reno Fleiss.

"Staza na Crvenom spustu je u izvrsnom stanju, dovoljno tvrda, niti previše ledena niti previše mekana, upravo po ukusu najboljih svjetskih skijašica i skijaša. U slučaju da tijekom večeri i noći padne novi snijeg, organizatori će ga bez većih problema očistiti sa staze," istaknuo je Fleiss uoči devetog izdanja "Snow Queen Trophy".

U tijeku su posljednji kozmetički radovi na stazi i oko nje, kako bi do sutra ujutro sve bilo spremno za treninge te za postavljanje staze za ženski slalom. Crveni spust obišli su danas hrvatski novinari, fotografi i snimatelji, koji su prvi imali priliku spustiti se niz stazu na kojoj će u petak i nedjelju snage odmjeravati najbolji slalomašice i slalomaši svijeta te skijaške legende.

Javno izvlačenje parova za ženski slalom održat će se u četvrtak 3. siječnja u 19 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Prva vožnja ženskog slaloma na Sljemenu počinje u petak u 15.45 sati, a druga u 18.30 sati. Izvlačenje brojeva za mušku utrku također će se održati na Trgu bana Jelačića i to u subotu 5. siječnja u 18.45 sati. Prva utrka muškog slaloma je u nedjelju u 10.45 sati, dok druga vožnja počinje u 14 sati.

Hrvatske boje na Sljemenu branit će sedam skijašica i skijaša. U ženskom slalomu nastupit će Sofija Novoselić i Andrea Komšić, dok će muški slalom, uz najboljeg hrvatskog skijaša Ivicu Kostelića, voziti i Dalibor Šamšal, Istok Rodeš, Matej Vidović, te Filip Zubčić.

U nedjelju poslijepodne na rasporedu je i Utrka legendi u kojoj će nastupiti Alberto Tomba, Marc Girardelli, Kristian Ghedina, Janica Kostelić te niz drugih slavnih imena iz svijeta skijanja.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙