FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šef sirijske oporbe odbija ići u Moskvu na pregovore

Autor: mhaj
BEJRUT , 28. prosinca 2012. (Hina/AFP) - Šef sirijske oporbene koalicije Moaz el-Khatib u petak je izjavio kako je odbio poziv Moskve da sudjeluje u pregovorima o izlasku Sirije iz krize, zatraživši od Rusije, velike saveznice sirijskog režima, ispriku.

Khatib je rekao kako bi mogao ponovno razmotriti svoju odluku ukoliko Rusija objavi priopćenje u kojemu jasno traži odlazak s vlasti sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.

"Jasno smo rekli da nećemo ići u Moskvu. Moguće je naše sudjelovanje u sastancima, no isključivo u nekoj arapskoj zemlji i ukoliko se ponudi vrlo precizan dnevni red", rekao je Khatib za satelitsku mrežu Al-Jazeeru sa sjedištem u Qataru.

"Također tražimo ispriku ruskoga ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrlova koji čitavo vrijeme tvrdi kako narod treba izabrati svoju budućnost bez miješanja izvana, a Rusija se u to pitanje miješa. Ako ne predstavljamo sirijski narod, zašto smo pozvani? Ako predstavljamo sirijski narod, zbog čega Rusija ne reagira i ne objavi priopćenje u kojemu će jasno osuditi divljanje režima te tražiti ostavku predsjednika Assada što predstavlja preduvjet za bilo kakve pregovore?", rekao je Khatib.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙