FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 20. prosinca

Autor: jnah
ZAGREB, 20. prosinca 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak, 20. prosinca:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović održat će primanje u prigodi božićnih i novogodišnjih blagdana. Predviđeno je obraćanje predsjednika Josipovića nazočnima. (12 sati, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17; predstavnici medija trebali bi doći najkasnije do 11,15 sati).

ZAGREB - Na sjednici Vlade RH govorit će se, među ostalim, o prijedlogu programa za preuzimanje i provedbu pravne stečevine Europske unije za 2013. i Nacrtu prijedloga plana usklađivanja zakonodavstva Republike Hrvatske s pravnom stečevinom Europske unije. Na dnevnom redu je najavljeno i drugo izvješće o provedbi Revidiranog akcijskog plana za ispunjavanje preostalih obveza iz pregovora o pristupanju Hrvatske EU, te nacrti prijedloga zakona o obrani i prijedloga zakona o službi u Oružanim snagama RH (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Zagrebačka Gradska skupština raspravljat će na 46. sjednici o prijedlogu proračuna za 2013., u drugom čitanju. Predviđeni proračunski prihodi su 6,67 milijardi kuna, a rashodi 6,66 milijardi kuna. Među 40-tak točaka dnevnog reda bit će i izvješće o radu Zagrebačkog holdinga u prvoj polovici ove godine (9 sati, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Redovita skupština Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) na kojoj će predsjednik HAZU-a Zvonko Kusić izvijestiti o radu u protekloj godini. Predstavit će se planovi za iduću godinu te, među ostalim, govoriti o osnivanju Znanstvenog vijeća za antropologijska istraživanja HAZU-a kao i Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad u Koprivničko-križevačkoj županiji (11 sati, velika dvorana palače HAZU-a, Zrinski trg 11). Nakon skupštine održat će se blagdansko primanje (oko 12,30 sati).

ZAGREB - Predstavljanje nove knjige prof. Miroslava Tuđmana, "Programiranje istine - Rasprava o preraspodjelama društvenih zaliha znanja", sociološke studije o djelovanju različitih skupina u hrvatskom društvu, vladinih i nevladinih udruga. O knjizi će govoriti Ivan Rogić, Ante Nazor, Ozren Žunec, Slaven Letica i sam autor. Knjigu prof. Tuđmana „Programiranje istine" izdala je Hrvatska sveučilišna naklada d.o.o. (18 sati, Hrvatski novinarski dom (HND), Perkovčeva 2).

ZAGREB - Predstavljanje novog filma redatelja Vinka Brešana "Svećenikova djeca", koji od 3. siječnja kreće u redovitu kino distribuciju. Film je nastao prema motivima istoimene drame Mate Matišića, a govori o mladom svećeniku koji uslijed pada nataliteta na malom dalmatinskom otoku kreće u misiju protiv kontracepcije. Nakon novinarske projekcije (11 sati, kino Cineplexx Centar Kaptol, dvorana broj 3), održat će se konferencija za novinare na kojoj će biti ekipa filma - Vinko Brešan, Mate Matišić, glumci Marija Škaričić i Dražen Kuehn te producent Ivan Maloča (12,30 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙