FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saveznica Merkel Schavan niječe plagiranje

Autor: bcav
BERLIN, 23. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Bliska saveznica njemačke kancelarke Angele Merkel odbacila je u nedjelju optužbe da je 80-tih godina prošlog stoljeća plagirala svoju doktorsku disertaciju i istaknula da želi ostati u vladi i nakon izbora u rujnu iduće godine.

Optužbe su slične onima zbog kojih je prošle godine s dužnosti odstupio bivši ministar obrane Karl-Theodor zu Guttenberg, ali mogle bi se pokazati još štetnijima za vladu, samo devet mjeseci uoći izbora.

Fakultetsko vijeće sveučilišta u Duesseldorfu jednoglasno je prošloga tjedna odlučilo otvoriti istragu o slučaju ministrice obrazovanja Annette Schavan, nakon što je vijeće njezina matičnog filozofskog fakulteta predložilo da joj se oduzme doktorat zbog sumnje u plagiranje.

Vijeće na razini cijelog sveučilišta donijet će odluku 22. siječnja.

Schavan (57) u izjavi za list Die Welt kaže da je s njezinim doktorskim radom sve u redu. "Oštro odbacujem te optužbe. Želim ostati u vladi i nakon idućih izbora", naglasila je ministrica čiju je ostavku zatražila oporba.

Merkel je izjavila da Schavan uživa njezinu punu potporu, ali je u subotu koalicijski partner, Martin Neumann iz Slobodnih demokrata (FDP) također pozvao ministricu obrazovanja da podnese ostavku.

(Hina) xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙