FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Netanyahu pozdravio izbor Kerryja za državnog tajnika SAD-a

Autor: akoz
JERUZALEM, 22. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u subotu je pozdravio imenovanje njegovog osobnog prijatelja Johna Kerryja za državnog tajnika SAD-a i opisao ga kao "poznatog podržavatelja izraelske sigurnosti".

Predsjednik SAD-a Barack Obama u petak je imenovao Kerryja rekavši za tog iskusnog američkog senatora da je "savršen izbor" za glavnog diplomata SAD-a.

"Čestitam Johnu Kerryju na izboru na položaj državnog tajnika SAD-a. Kerry je vrlo iskusan i poznat je podržavatelj izraelske sigurnosti", rekao je Netanyahu u izjavi.

Netanyahu, koji je imao hladne odnose s Obamom, u izjavi je također spomenuo svoje dobre osobne odnose s Kerryjem. "John Kerry i ja smo dugo godina prijatelji i uvelike cijenim što me je prije pola godine, nakon smrti moga oca, došao posjetiti dok sam žalovao. Radujem se suradnji s njime", dodao je.

Netanyahu bi, međutim, mogao ustanoviti da Kerry nije ništa manje kritičan spram izraelske politike gradnje naselja na okupiranoj Zapadnoj obali od njegove prethodnice. "Kada se grade nova naselja to umanjuje održivost rješenja s dvije države", rekao je Kerry u Senatu.

Predsjednik Obama je imenovanjem Kerryja riješio važno pitanje preustroja njegove administracije no još nije imenovao novog ministra obrane.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙