FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština Ine izabrala članove NO-a; na čelu NO-a Siniša Petrović

Autor: nbrc
ZAGREB, 18. prosinca 2012. (Hina) - Dioničari Ine na današnjoj su izvanrednoj glavnoj skupštini kompanije izabrali osam članova Nadzornog odbora - tri nova člana koja je predložila hrvatska Vlada te pet starih/novih članova koje je predložio mađarski MOL, a novi je Nadzorni odbor potom održao svoju sjednicu na kojoj je za predsjednika tog tijela izabran Siniša Petrović.

Kako je priopćeno iz Ine, na dnevnom su redu skupštine bile odluke o opozivu i izboru članova Nadzornog odbora, pa su tako iz Nadzornog odbora opozvani Davor Štern, Damir Vanđelić i Gordana Sekulić, a za tri nova člana koja predlaže hrvatska Vlada kao dioničar imenovani su Željko Perić, Siniša Petrović i Mladen Proštenik.

Uz te novoizabrane članove Nadzornog odbora, na mandat od četiri godine, počevši od dana stupanja na snagu odluke, izabrani su i dosadašnji članovi Nadzornog odbora Szabolcs I. Ferencz, Ferenc Horvath, Jozsef Molnar, György Mosonyi te Oszkar Vilagi.

Na sjednici Nadzornog odbora održanoj nakon Skupštine, Siniša Petrović izabran je za predsjednika Nadzornog odbora Ine, dok je György Mosonyi izabran za potpredsjednika, navodi se u priopćenju.

Izvanredna skupština Ine sazvana je početkom studenoga i tada je predloženo da se opozovu tri sadašnja i izaberu tri nova člana Nadzornog odbora koje predlaže hrvatska Vlada, a početkom prosinca mađarski je MOL predložio ponovni izbor svojih pet predstavnika u Nadzornom odboru, čime bi svi članovi u tom tijelu bili izabrani na novi mandat od četiri godine. Naime, sadašnji je mandat petorici članova Nadzornog odbora koje predlaže MOL istjecao 10. lipnja 2013. godine.

Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi RH pripadaju tri mjesta (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada mađarskom MOL-u, a jedno predstavniku radnika. Predstavnica radnika u Nadzornom odboru je Maja Rilović.

Vlada RH je imenovanje tri nova člana Nadzornog odbora Ine predložila krajem listopada, a tada je Nadzornom odboru predložila da za predsjednika tog tijela izabere Sinišu Petrovića.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙