FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen projekt EX.Po Aus

Autor: hspa
DUBROVNIK, 18. prosinca 2012. (Hina) - U Dubrovniku je danas predstavljen projekt prekogranične suradnje EX.Po Aus kojem je cilj glavni cilj uspostava zajedničke kulturno-turističke valorizacije UNESCO-ovih lokacija na Jadranu, koji bi se mogao pretvoriti u prekogranični turistički proizvod od svjetskog značaja s mogućnošću širenja i na izlaznim tržištima kao što su Kina i Indija.

Pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more grada Dubrovnika Milan Perić rekao je da je grad Dubrovnik potpisao ugovor kao vodeći partner za projekt Excension of potentiality of Adriatic UNESCO sites (EX.Po Aus) s partnerima Istarska županija, grad Split, te partnerima iz Italije, Slovenije, Crne Gore i Grčke.

Radi se o projektu iz IPA (Instrumenti pretpristupne pomoći) programa Europske unije, a njegova je vrijednost tri milijuna i 324 tisuće eura.

Ovaj specifični cilj, rečeno je, ostvarit će se kroz različite aktivnosti temeljene na prekograničnom razvoju koncepta i alata za održivo upravljanje UNESCO-ovih destinacija, odnosno za prekogranično unapređenje znanja, tehnike i tehnološke podrške, te realizacije pilot projekata u zoni partnerstva.

Projekt koji je započeo 2007. godine trebao bi biti završen 2015. godine.

(Hina) xddub yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙