FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Projekt uređenja Velike i Male Petke

Autor: hspa
DUBROVNIK, 10. prosinca 2012. (Hina) - Projekt krajobraznog uređenja park-šume Velike i Male Petke na poluotoku Lapadu, koja je zaštićena od 1987., a sadržava 97 biljnih vrsta, među kojima 13 endemskih, predstavljen je danas u Dubrovniku.

Park-šuma Velika i Mala Petka uskoro bi trebala postati šetalište i izletište Dubrovčana i njihovih gostiju.

Kako je istaknula zamjenica župana Marija Vučković, radi valorizacije te park-šume i planiranja krajobraznog uređenja te odgovarajućih rekreacijskih i turističkih sadržaja, a uvažavajući sve kriterije zaštite, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko-neretvanske županije izradila je studiju valorizacije sadašnjeg stanja te idejne projekte krajobraznog uređenja te park-šume i hidrantske mreže.

Potaknuo bi se boravak stanovništva u prirodi i pridonijelo kvaliteti turističke ponude grada Dubrovnika uz potpuno uvažavanje načela aktivne zaštite krajobraza, istaknula je zamjenica župana Marija Vučković.

Dodala je da u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ima 38 zaštićenih prirodnih vrijednosti, od čega je 12 na području grada Dubrovnika, a među njima je na užemu gradskom području uz rezervat Lokrum najvažnija park-šuma Velika i Mala Petka.

Idejnim projektom park-šuma bi se umrežila s gradskim sadržajem i učinila bi se dostupnijom te bi se dobili sadržaji za rekreaciju, šport, odmor, šetnju, vožnju biciklom i drugo, istaknuto je na predstavljanju.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙