FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karači: Medicinari ubijeni tijekom cijepljenja

Autor: mhaj
KARAČI, 18. prosinca 2012. (Hina) - Petero pakistanskih zdravstvenih radnika, među kojima četiri žene, ubijeno je u najvećemu pakistanskom gradu Karačiju tijekom cijepljenja protiv dječje paralize, javio je BBC.

Nijedna skupina dosad nije preuzela odgovornost za ubojstva, no talibani su prijetili osobama koje u sklopu UN-ova programa provode cijepljenje, a poznato je da su aktivni u određenim dijelovima Karačija. Napadi su se dogodili na tri različita mjesta u gradu.

Pakistanski zdravstveni radnici izvijestili su kako je cijepljenje protiv dječje paralize, koje se provodi diljem zemlje i u kojem bi se trebalo cijepiti 5,2 milijuna djece, prekinuto zbog napada u Karačiju.

Neki dijelovi Pakistana protive se takvim akcijama cijepljenja, osobito pošto je CIA 2011. lažirala cijepljenje protiv hepatitisa kako bi došla do Osame bin Ladena. U posljednje vrijeme česte su i otmice članova nevladinih organizacija angažiranih na cijepljenju stanovništva. Ekstremisti vjeruju kako je to jedan od načina da ih se špijunira.

Uz Afganistan i Nigeriju, Pakistan je treća država u svijetu u kojoj je dječja paraliza još endemska bolest.

(Hina) xmh ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙