FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija i Pakistan dogovorili ublažavanje viznog režima

Autor: dmus
NEW DELHI, 14. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Indija i Pakistan u petak su potvrdili sporazum o ublažavanju strogog viznog režima u novom koraku prema obnovi bilateralnih odnosa između dviju nuklearnih sila čiji su odnosi zategnuti od napada pakistanskih militanata na indijsku financijsku prijestolnicu Mumbai 2008.

Sporazum su potpisali ministri unutarnjih poslova dviju zemalja nekoliko tjedana uoči međusobnog susreta reprezentacija tih dviju zemalja u nacionalnom sportu kriketu, prvog nakon napada u kojem je poginulo 166 ljudi.

"Ovo nije samo povijesni događaj, već i korak naprijed dviju zemalja prema miru", rekao je pakistanski ministar Rehman Malik, koji je u trodnevnom posjetu New Delhiju.

Promjene viznog režima omogućit će posjetiteljima iz druge zemlje da putuju u pet mjesta, umjesto dosadašnja tri, a neki će poslovni ljudi imati pravo na vize s više ulazaka i neće morati svoj boravak prijavljivati policiji.

Malik je obećao Indijcima da će Pakistan osuditi odgovorne za napade 2008. "Jamčim indijskim vlastima da ćemo prevrnuti svaki kamen i da nije daleko dan kad ćete vidjeti presude i ispunjenje pravde", rekao je.

(Hina) xdam ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙