FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Vujić smjenjuje Upravno vijeće županijskog Doma zdravlja

Autor: hsup
RIJEKA , 17. prosinca 2012. (Hina) - Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić danas je najavio smjenu Upravnog vijeća županijskog Doma zdravlja na čijem je čelu Nada Turina Đurić (HNS) te raspisivanje javnog natječaja za nove članove tog vijeća.

Vujić je to rekao na redovnoj tjednoj konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje o planovima za Dom zdravlja primorsko-goranske županije, budući da rasprava o Domu zdravlja, iako predložena, nije uvrštena u dnevni red sjednice Županijske skupštine održane prošloga tjedna.

Kazao je da Upravno vijeće mora smijeniti zbog toga što je zakasnilo šest mjeseci s izradom financijskih i projektnih planova ustanove. Osim toga, dodao je, prekasno je dostavilo dokumente za raspravu na Skupštini, zbog čega članovi Skupštine, smatra, opravdano nisu uvrstili tu točku u dnevni red.

Zbog kašnjenja s usklađivanjem statuta Doma zdravlja sa zakonom postalo je upitno potpisivanje godišnjeg ugovora za 2013. sa HZZO-om , pa je zbog toga smjena Upravnog vijeća jedina odgovorna odluka, rekao je Vujić dodavši da se imovinom Doma zdravlja loše upravljalo, a da se sanacija trebala se provesti još tijekom 2010. i 2011..

Predsjednica Upravnog vijeća županijskog Doma zdravlja je sadašnja saborska zastupnica HNS-a Nada Turina Đurić, koja je do prošlih parlamentarnih izbora bila dožupanica u Primorsko-goranskoj županiji.

(Hina) xhsup ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙