FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sufinanciranje gradnje sustava navodnjavanja u Valturi

Autor: dspo
VALTURA, 17. prosinca 2012.(Hina) - Predstavnici ministarstava poljoprivrede i pravosuđa, Istarske županije i Hrvatskih voda potpisali su danas u kaznionici u Valturi u blizini Pule sporazum o sufinanciranju projekta gradnje sustava navodnjavanja u toj kaznioci.

Kako je rečeno, izgradnja sustava navodnjavanja stajat će 56 milijuna kuna, od čega će 67 posto troškova pokriti Ministarstvo poljoprivrede, 18 posto Hrvatske vode, devet posto Ministarstvo pravosuđa te šest posto Istarska županija. Radovi će biti završeni 2014. godine, navodnjavat će se 440 hektara zemljišta, a višak vode ići će u sustav vodoopskrbe.

"Navodnjavanje je dio naše poljoprivredne politike jer bez toga nema konkurentnosti", istaknuo je istarski župan Ivan Jakovčić, koji je za iduću godinu najavio početak realizacije još tri pilot-projekta navodnjavanja u Istri - Bašarinke, Petrovije i Čepić Polja.

Pomoćnica ministra poljoprivrede Vesna Gantner rekla je kako Istra "prednjači u projektima navodnjavanja", a pomoćnik ministra pravosuđa Ivica Šimac izrazio je zadovoljstvo što se "i u takvim teškim kriznim vremenima događaju tako lijepe priče".

Upravitelj te kaznionice otvorenog tipa, Vladimir Erceg rekao je kako na deset posto od 440 navodnjavanih hektara namjeravaju zasaditi trajne nasade.

"Nastavit ćemo saditi masline, nešto voća, a desetak hektara bit će rezervirano za povrtlarske kulture", rekao je Erceg i dodao da će se na ostatku zemljišta ponajprije saditi travne smjese za prehranu stoke.

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙