FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum šest stranaka o političkoj suradnji na razini Vukovarsko-srijemske županije

Autor: zdra
VUKOVAR, 17. prosinca 2012. (Hina) - Sporazum o političkoj suradnji na razini Vukovarsko-srijemske županije danas su potpisale županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Hrvatske seljačke stranke (HSS), Hrvatske stranke prava "Dr. Ante Starčević", Demokratskog centra (DC), Posavsko-slavonske stranke (PSS) i Bloka Umirovljenici zajedno (BUZ).

Pozdravljajući potpisivanje sporazuma, predsjednik županijskog HDZ-a i župan Božo Galić istaknuo je kako se sporazum odnosi na stvaranje koalicije koja će zajednički izaći na izbore za Skupštinu Vukovarsko-srijemske županije, a preporuka je gradovima i općinama, u kojima je na vlasti neka od stranaka koalicije, da ga primjene i na lokalnoj razini.

Predsjednik vukovarsko-srijemskog HSS-a Zdravko Kelić podsjetio je kako stranke potpisnice i danas surađuju u obnašanju vlasti na području Vukovarsko-srijemske županije te je postojeću suradnju sada, nakon potpisivanja sporazuma, potrebno samo još više produbiti i proširiti.

Prema riječima predsjednika Županijskog vijeća HSP "Dr. Ante Starčević" Marijana Pavličeka, koalicijskim sporazumom šest političkih stranaka, građani Vukovarsko-srijemske županije konačno su dobili mogućnost da glasuju "za" umjesto "protiv".

"Ova koalicija je jedina koja može donijeti boljitak i napredak građanima Vukovarsko-srijemske županije i zato ih pozivamo da nas podrže, jer radimo u njihovom interesu", poručio je predsjednik županijskog DC-a Milan Draženović.

Predsjednik Županijskog odbora PSS-a Mijo Perkunić kaže kako je riječ o "pobjedničkoj ekipi" čiji bi sporazum o suradnji mogao biti predložak za zajednički izlazak i na parlamentarne izbore.

Poziv građanima, posebice umirovljenicima, da podrže koaliciju šest stranaka, uputio je i povjerenik BUZ-a Vukovarsko-srijemske županije Mihajlo Tomašković.

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙