FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Demokratska stranka: Montijeva kandidatura moralno upitna

Autor: spuc
RIM, 14. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Glavna stranka talijanskog lijevog centra Demokratska stranka, koja po anketama vodi na sljedećim parlamentarnim izborima, ocijenila je neprihvatljivima pozive upućene premijeru Mariju Montiju da se kandidira za novi premijerski mandat ocjenjujući da bi se radilo o moralno upitnom potezu.

Demokratska stranka podupirala je Montijevu tehnokratsku vladu u parlamentu. No, iako se obvezala da će nastaviti s fiskalnom disciplinom i izrazila želju da Monti igra neku ulogu nakon izbora, stranka poručuje da ne bi trebao sudjelovati na izborima koje bi, prema anketama, ionako izgubio.

"Bilo bi nelogično i na neki način moralno upitno kad bi se profesor uključio u utrku protiv glavne političke snage koja ga je podupirala u njegovim reformskim naporima", kazao je bivši premijer i utjecajni predstavnik lijevog centra Massimo D'Alema za Corriere della Sera.

"Duboko ga poštujem i nadam se da neće", kazao je D'Alema za Montija.

Kandidat desnog centra Silvio Berlusconi prije nekoliko dana kazao je kako je spreman povući se iz izborne utrke ukoliko se Monti kandidira.

(Hina) xps ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙