FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Lori proslavljen blagdan Sv. Nikole, zaštitnika pomoraca

Autor: zjur
SPLIT , 6. prosinca 2012. (Hina) - U splitskoj pomorskoj bazi Lori danas je proslavljen blagdan Svetog Nikole, biskupa zaštitnika pomoraca, i Dan vojne kapelanije Hrvatske ratne mornarice.

Proslava je počela procesijom od kipa sv. Nikole na sidrištu vojne luke Lore do crkve sv. Ante na Poljudu, gdje je misno slavlje predvodio vojni biskup mons. Juraj Jezerinac.

"Kada je riječ o sv. Nikoli, koji je toliko obljubljen, mora se znati da njega štuje i Istok i Zapad. On je bio svjestan da je jedino Evanđelje koje je donio Isus Krist sposobno ujediniti svijet. Zahvaljujući upravo tom Evanđelju, svijet može napredovati i krenuti naprijed", rekao je u propovijedi mons. Jezerinac.

"Evanđelje je Božja riječ. Bog se objavio Isusu Kristu, a Isus Krist je prenio tu Očevu riječ. Ta je riječ danas suvremena, to više što je to riječ istine, dobrote, ljubavi. Nedavno smo bili svjedoci suđenja u Haagu i uvijek smo se pitali hoće li ti sudovi biti istinoljubivi. Oslobađajuća presuda našim generalima vratila nam je ponos i na tragu je onoga što smo živjeli za vrijeme Franje Tuđmana", rekao je u propovijedi mons. Jezerinac.

Također je istaknuo kako nije dovoljno mijenjati političko stajalište, nego se mora mijenjati čovjek osobno, u društvu i u međuljudskim odnosima. Ponovio je riječi generala Ante Gotovine te rekao vjernicima: "Okrenimo se budućnosti u kojoj se trebamo voditi moralnim načelima jer u suprotnome imamo nasilje u kojem se ruši obitelj."

U procesiji i na misi bili su mnogi gosti, djelatnici grada, Splitsko-dalmatinske županije, splitskog Sveučilišta, ministarstva pomorstva, Pomorske policije, umirovljenici HRM-a, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata te pripadnici postrojba Hrvatske ratne mornarice, i drugi.

(Hina) xzjur ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙