FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Protestantsko evanđeosko vijeće o uvođenju programa zdravstvenog odgoja u škole

Autor: smar
ZAGREB, 14. prosinca 2012. (Hina) - Protestantsko evanđeosko vijeće u Republici Hrvatskoj pozvalo je danas Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta da "veći dio dobrog programa u kurikulumu Zdravstvenoga odgoja ne kompromitira u očima velikog broja vjernika roditelja pod pritiskom lobija homoseksualnih skupina" te poručilo da se toj temi treba pristupiti ozbiljnije, promišljenije i u duhu dijaloga.

"Iako su mnogi segmenti Zdravstvenog odgoja već i do sad bili prisutni u sklopu drugih predmeta, pozdravljamo cjelovit pristup toj problematici svjesni da naša djeca odrastaju u nezdravom svijetu i da im se za njega treba pripraviti. No, istovremeno držimo da u ovom osjetljivom pitanju nisu konzultirane sve zainteresirane strane, poglavito roditelji koji iz reakcija je očito, ne dijele isti svjetonazor s Ministarstvom", stoji u današnjem priopćenju tog Vijeća.

Ističu kako se njihovo poimanje čovjeka, spolnosti i njezinih izražavanja razlikuje se od autora naslova preporučene literature 4. modula zdravstvenog odgoja te da im je, kao takvo, "potpuno neprihvatljivo".

Drže da je rodna ideologija neznanstvena ideologija i da kao takva ne treba biti uključena u kurikulum zdravstvenog odgoja. Poručuju da ako se na taj način djecu želi osjetljivom i nenasilnom prema osobama drugačije seksualne orijentacije, za to nije potrebno uvoditi neznanstvene spoznaje koje, ističu, "unose zbrku u naravni red stvari".

"Pozivamo zato prosvjetne vlasti da veći dio dobrog programa u kurikulumu Zdravstvenoga odgoja, pod pritiskom lobija homoseksualnih skupina, ne kompromitiraju u očima velikog broja vjernika roditelja.

Pridružuju se pozivu da se "o toj važnoj temi za cjelovit odgoj naše djece pristupi ozbiljnije, promišljenije, u duhu dijaloga i poštivanja kako odredbi Ustava RH, tako i međunarodnih konvencija".

(Hina) pp/xsmar yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙