FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Hrvatski otočni proizvod" od 14. do 24. prosinca na Trgu bana Jelačića

Autor: mbuj
ZAGREB, 13. prosinca 2012. (Hina) - Trideset i osam otočnih proizvođača sa specifičnim otočnim proizvodima predstavit će se od sutra pa do Badnjaka kao dio božićnih događaja na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

U sklopu projekta "Hrvatski otočni proizvod" (HOP), u šatoru pokraj Manduševca, od 14. do 24. prosinca od 8 do 20 sati, te na Badnjak od 8 do 12 sati, predstavit će se proizvođači s Hvara, Brača, Visa, Dugog otoka, Ugljana, Murtera, Krka, Cresa, Raba, Paga, Korčule, Lastova, Šolte i Pelješca, priopćilo je danas Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Posjetitelji će moći razgledati i kupiti maslinova ulja, sireve, mariniranu ribu, vina, rakije i likere, med, slastice, eterična ulja, kozmetiku i suvenire od kamena, vune, spužve, maslinova drva, te druge specifične otočne proizvode.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodjeljuje oznaku kvalitete "Hrvatski otočni proizvod", a ove godine tu je oznaku dobilo 47 otočnih proizvođača za 79 proizvoda i proizvodnih linija. Riječ je, navodi Ministarstvo, o proizvodima koji su rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije, a čija razina kvalitete mora biti mjerljiva. Tim projektom se otočni proizvođači potiču da uz samozapošljavanje ostaju na našim otocima i stvaraju proizvode natprosječne kvalitete u čiju su se izvrsnost potrošači već uvjerili.

Ukupno je do sada oznaku dobio 121 otočni proizvođač za 334 proizvoda i proizvodne linije s 19 otoka - Brača, Hvara, Visa, Korčule, Paga, Krka, Lastova, Dugog otoka, Raba, Cresa, Lošinja, Prvića, Ugljana, Mljeta, Šolte, Žirja, Pašmana, Iža i Murtera te poluotoka Pelješca.

(Hina) pp/xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙