FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNWTO: u svijetu danas milijarditi turist ove godine

Autor: tmis
ZAGREB/MADRID, 13. prosinca 2012. (Hina) - Svjetska turistička organizacija (UNWTO) danas simbolično obilježava ovogodišnji milijarditi turistički dolazak u svijetu, što je novi rekord u svjetskom turizmu i naznaka da će turistički dolasci do kraja ove godine prijeći brojku od milijarde, izvijestili su danas iz madridskog sjedišta te organizacije.

To je prilika da se iznova ukaže na važnost turizma u svjetskom gospodarstvu i globalnom BDP-u u kojem čini 9 posto, navode iz UNWTO-a.

Napominjući kako se ne može točno znati gdje će u svijetu stići milijarditi ovogodišnji putnik, iz UNWTO-a ističu da su procijenili da će se ta brojka ostvariti danas, 13. prosinca, kao i da su zbog toga mnoge zemlje u svijetu odlučile prigodno iskazati dobrodošlicu turistima koji im danas dolaze.

UNWTO dolazak milijarditog turista obilježava u Madridu, u suradnji sa španjolskim Ministarstvom industrije, energetike i turizma te muzejskom ustanovom Museo del Prado, jednom od turistički najposjećenijih atrakcija u tome gradu.

Povodom toga, UNWTO promiče i kampanju "Milijarda turista: Milijarda mogućnosti", kojom želi potaknuti same turiste na aktivnosti odnosno svojevrsno glasovanje o prednosti usluga i ponuda, od čega bi koristi imali ljudi i mjesta koje posjećuju u svijetu. Poziva i turiste da poštuju lokalne kulture, pridonose očuvanju baštine i kupuju domaće proizvode kako bi pomogli lokalne ekonomije, što vodi i pravednijem i održivom razvoju i turizma i zajednice.

(Hina) xtam ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙