FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Scarponiju tromjesečna suspenzija

Autor: imli
RIM, 12. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Talijanski biciklist Michele Scarponi (33), pobjednik utrke Giro d'Italia iz 2011., zbog suradnje sa kontroverznim liječnikom Micheleom Ferrarijem zaradio je tromjesečnu suspenziju, koja mu retroaktivno traje od 1. listopada, a to znači da će od 1. siječnja sljedeće godine moći ponovno voziti.

Scarponi je priznao sa je sa Ferrarijem upoznao u rujnu 2010., te da nije imao pojma da su sportašima zabranjeni svi kontakti sa njime. Liječnik Michele Ferrari je zbog dopinških afera na "crnoj listi" od 2002. godine, kada je Talijanski olimpijski odbor zabranio sportašima sudjelovanje sa njime zbog sumnje da je sportaše opskrbljivao dopingom, a u srpnju ove godine Američka antidopinška agencija izrekla mu je doživotnu zabranu rada u sportu zbog posjedovanja i distribucije dopinga, te asistiranja u dopingiranju sportaša.

Najpoznatiji Ferrarijev klijent bio je američki biciklist Lance Armstrong, koji je od 1999. do 2005. sedam puta zaredom osvojio Tour de France. Prije tri mjeseca Američka antidopinška agencija je Armstronga kaznila doživotnom zabranom rada u sportu zbog korištenja dopinga, te su mu poništeni svi rezultati koje je ostvario od 1. kolovoza 1998., a to znači da je ostao bez svih sedam naslova pobjednika Toura.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙