FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene nagrade Zagrebačke burze

Autor: tper
ZAGREB, 12. prosinca 2012. (Hina) - Zagrebačka burza dodijelila je danas nagrade za 2012. godinu u sedam kategorija među kojima su nagrada za dionicu s najvećim prometom, najvećim porastom cijene, najvećim porastom prometa te dionici godine prema izboru javnosti.

U kategoriji dionice s najvećim prometom nagradu je dobio Hrvatski telekom (HT), Viadukt je dobitnik nagrade za dionicu s najvećim porastom cijene, dok je nagrada za dionicu s najvećim porastom prometa pripala dionici Vupika.

Interkapital vrijednosni papiri d.o.o. proglašeni su Članom godine, a nagradu Akedemije Zagrebačke burze za izuzetan doprinos edukaciji o tržištu kapitala dobio je 2. program Hrvatskog radija.

Nagrada za izuzetan doprinos razvitku tržišta kapitala pripala je Erste&Steiermaerkische Bank.

Dionica godine prema izboru javnosti je dionica Valamar Adria Holdinga, taj je izbor proveden putem online ankete na internetskim stranicama Zagrebačke burze, a dionice za tu kategoriju nominirali su članovi Burze.

Predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić naglasila je kako financijska industrija posljednjih godina prolazi kroz razdoblje snažnih promjena, no kako je i u takvim izazovnim okolnostima bilo onih koji su se istaknuli.

To je u konačnici prepoznala i investicijska zajednica podržavajući njihov poslovni put ulaganjem u dionice tih tvrtki.

Unatoč mnogim teškim razdobljima kroz koje su europska i svjetska tržišta kapitala prolazila u svojoj povijesti, uloga burze kao jednog od indikatora gospodarskih kretanja i pokretača ekonomije nikada nije bila upitna, kazala je Gažić uputivši čestitke nagrađenima.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙