FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veliko pospremanje u ThyssenKruppu nakon godišnjeg gubitka

Autor: mkuz
ESSEN, 11. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Izvršni direktor njemačkog proizvođača čelika ThyssenKruppa Heinrich Hiesinger obećao da će izvesti kompaniju iz gubitaka i suzbiti korupciju, zbog koje je smijenjena polovina članova uprave.

"Neću uljepšavati stvari jer je očito da je puno toga loše napravljeno", kazao je Hiesinger novinarima u utorak, dan nakon što je kompanija izvijestila o godišnjem gubitku u visini 4,7 milijardi eura. Kao najvažniji razlog naveden je otpis dijela vrijednosti čeličana u SAD-u i Brazilu u iznosu 3,6 milijardi eura.

Knjigovodstvena vrijednost čeličana objedinjenih u poduzeće Steel Americas sada je 3,9 milijardi eura. ThyssenKrupp je tijekom više godina u njih uložio 12 milijardi eura, namjeravajući ih pretvoriti u svoje uporište u Americi. No, troškovi su probili plafon a potražnja za čelikom je oslabila i sada ih ThyssenKrupp namjerava prodati.

Iz njemačke su kompanije poručili da je uprava u tom slučaju temeljila odluke na pretjerano optimističnim prognozama i da je sa zakašnjenjem izvijestila nadzorni odbor o problemima u tom projektu, što je rezultiralo odstupanjem Hiesingerova prethodnika Ekkeharda Schulza.

"Ako sada nastavimo s poslovanjem kao da se ništa nije dogodilo, napravit ćemo veliku pogrešku", izjavio je Hiesinger, dodajući da je Steel Amerikas "katastrofa".

U Thyssenu su također odlučili da neće isplatiti dividendu za netom završenu fiskalnu godinu, prvi puta u povijesti kompanije.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙