FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Alstom pobijedio na natječaju za gradnju željeznice u Južnoj Africi

Autor: mkuz
JOHANNESBURG, 6. prosinca 2012. (Hina/AFP) - Južnoafrička vlada u srijedu je izvijestila da je konzorcij na čelu s Alstomom pobijedio na 5,8 milijardi dolara vrijednom natječaju koji je sastavni dio planirane obnove željezničkog sustava u JAR-u.

Ministar prometa Ben Martins izjavio je da će grupa koju predvodi francuska kompanija izgraditi 600 vlakova i 3.600 vagona tijekom 10-godišnjeg razdoblja od 2015. do 2025.

"Važnost ovog natječaja uvelike nadmašuje puku nabavu vlakova, mi oživljavamo naš sektor željezničkog inženjerstva, pridonoseći - među ostalim važnim ciljevima - razvoju znanja i vještina i otvaranju radnih mjesta", rekao je Martins.

Alstom je s lokalnom podružnicom Actomom pobijedio sedam ponuđača, uključujući švicarski Stadler Rail, kanadski Bombardier i kineski CNR.

Riječ je o prvoj fazi 14 milijardi dolara vrijednog projekta obnove sustava prigradskih željeznica u Južnoj Africi, koji, između ostalog, obuhvaća gradnju 7.224 prigradska vlaka za pokrajine Gauteng, Durban, Western Cape i Eastern Cape.

Oko 90 posto sadašnjeg voznog parka izgrađeno je u drugoj polovini 50-ih godina prošlog stoljeća.

Južnoafrička vlada očekuje da će taj projekt stvoriti oko 65.992 prijeko potrebna radna mjesta, a isporuka prvih vlakova očekuje se u 2015.

Alstom će također nabaviti parne turbine za ogromnu južnoafričku termoelektranu koja je trenutno u fazi izgradnje.

Početkom godine vlada je najavila velike projekte razvoja infrastrukture vrijedne milijarde dolara, kako bi potaknula gospodarski rast.

Ostali dugogodišnji projekti uključuju modernizaciju luka, stanova i vodne infrastrukture.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙