FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP Rukometašica: Apel gradonačelnika Novog Sada

Autor: jsta
SUBOTICA, 3. prosinca 2012. (Hina) - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević apelirao je u ponedjeljak na sugrađane da budu dobri domaćini sportistima i navijačima predstojećeg Europskog prvenstva za rukometašice, na kojemu nastupa i hrvatska reprezentacija.

Na Europskom rukometnom prvenstvu za muškarce u siječnju ove godine u Novome Sadu u više navrata su napadnuti navijači hrvatske reprezentacije.

"Siguran sam da će Novi Sad i Novosađani, kao i mnogo puta ranije, biti pravi domaćini i da će svojim ponašanjem učiniti da će gosti kada se vrate svojim kućama o Novom Sadu i Srbiji pričati samo u superlativima", izjavio je Vučević na konferenciji za novinare, pozvavši goste da "da ne zloupotrebljavaju gostoprimstvo i da ne provociraju".

Gradonačelnik Novog Sada je rekao da je imao sastanak s čelnim ljudima Policijske uprave u Novom Sadu na kome je obaviješten da je policija poduzela sve mjere da se sudionici Europskog prvenstva i navijači osjećaju sigurno.Za praćenje mečeva u Novom Sadu akreditirano je 80 novinara, što je manje u odnosu na muško prvenstvo, kada je prvenstvo pratilo 120 predstavnika sedme sile.

Hrvatska rukometna reprezentacija nastupa u skupini C u kojoj su i Njemačka, Mađarska i Španjolska, a svi dvoboji ove skupine igraju se u novosadskom "Spens" centru.

Tijekom Europskog prvenstva u rukometu u siječnju u nekoliko napada i incidenata po Novome Sadu ozlijeđeno je više hrvatskih navijača i oštećeno je preko 30 njihovih automobila. Incidenti su se dogodili usprkos intervenciji policije i apelima tadašnjeg gradonačelnika da se ne napadaju gostujući navijači.

(Hina) xjsta yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙