FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrade najvolonterima i najposlodavcima

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 3. prosinca 2012. (Hina) - Na svečanoj sjednici Gradskog povjerenstva za osobe s invaliditetom dodijeljene su godišnje nagrade najvolonterima i najposlodavcu koji zapošljava osobe s invaliditetom.

Zbog izvrsne jednogodišnje suradnje sa slavonskobrodskim Centrom za inkluzivnu potporu, poslodavcem godine proglašen je vlasnik metaloprerađivačke tvrtke "Sigmat" Mato Sigurnjak. U pogonima te tvrtke na ugovor o radu devetero korisnika Centra za inkluziju rade na bojenju, slaganju i čišćenju dio radnog vremena uz pomoć asistenta.

"Za nas je to iznimno pozitivno iskustvo. Sve skupa su nas oplemenili", rekao je Sigurnjak i najavio mogućnost stanog zapošljavanja jednog korisnika.

"Ovu akciju smo organizirali radi senzibiliziranja poslodavaca na brojnije zapošljavanje osoba s invaliditetom. Primjerima dobre prakse želimo osvijestiti potrebu stvaranja inkluzivnog društva pristupačnog svima, što je i moto ovogodišnjega Međunarodnog dana osoba s invaliditetom", rekao je predsjednik Gradskog povjerenstva Željko Pudić te dodao kako misli i da su jedini koji na lokalnoj razini organiziraju takvu akciju.

Najvolonterkama godine proglašene su Ružica Bobovečki iz Gradske knjižnice zbog suradnje s Klubom "Regoč", koji okuplja osobe s mentalnom retardacijom, te Anka Orešković i Ivana Pišonić, koje volontiraju u udrugama za pomoć djeci i mladima s raznim vrstama oštećenja.

Kao primjer dobre prakse uključivanja volontera u rad, istaknuta je i nagrađena tvrtka DM – drogerije.

"Formula je jednostavna. Osnova svega su ljubav, trud i rad", rekla je jedna od nagrađenih volonterki Ružica Bobovečki. Ivana Pišonić istaknula je kako joj nagrada mnogo znači te kako je osjećaj da si nekome pomogao neprocjenjiv.

Akciju izbora najposlodavca i najvolontera Gradskog povjerenstva za osobe s invaliditetom poduprli su i Županijska gospodarska komora, Zavod za zapošljavanje te Volonterski centar iz Osijeka.

(Hina) xvruz ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙