FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vasilj pozitivan na doping, Đorđeviću i Brnečiću suspendirani na šest mjeseci

Autor: sbil
ZAGREB, 3. prosinca 2012. (Hina) - Nogometaš NK Zadar Ivan Anton Vasilj bio je pozitivan na doping na utakmici njegovog kluba i NK Osijek odigranoj 20. listopada ove godine, a odbojkaši OK Opatija Ivan Đorđević i Anton Brnečić suspendirani su na šest mjeseci zbog pozitivnog testa na doping, priopćio je u ponedjeljak Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA).

Na testiranju provedenom na utakmici između NK Zadra i NK Osijeka u uzorku Ivana Antona Vasilja otkriveno je prisustvo metabolita JWHO 18 koji spada u kategoriju kanabinoida iz Popisa zabranjenih sredstava za 2012. godinu.

HZTA je u studenom ove godine donijela odluku o uvođenju privremene suspenzije te je inicirala stegovni postupak, kaže se u priopćenju HZTA-a.

Osim toga HZTA je objavio da je na sjednici održanoj 19. studenog ove godine donesena odluka po kojoj su odbojkaši OK Opatija Ivan Đorđević i Anton Brnečić krivi jer im je nakon provedenog testiranja u Zagrebu na odbojkaškoj utakmici protiv HAOK Mladost, održanoj 3. listopada 2012. godine, u uzorku urina utvrđena zabranjena tvar carboxy-THC, također iz kategorije kanabinoidi.

HZTA je obojici izrekao zabranu sudjelovanja na svim sportskim natjecanjima i aktivnostima u trajanju od šest mjeseci.

(Hina) xpp ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙