FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biskup Uzinić primio muftiju Hasanovića

Autor: hspa
DUBROVNIK, 29. studenog 2012. (Hina) - Dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić sastao se danas u Biskupskom ordinarijatu u Dubrovniku s novim predsjednikom Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj zagrebačkim muftijom Azizom ef. Hasanovićem.

Muftija Hasanović zahvalio je dubrovačkom biskupu što ga je primio te je istaknuo kako je islamska zajednica otvorena i spremna na dijalog i suživot sa svima. Tom ga je prigodom izvijestio da kao novi muftija namjerava posjeti biskupe i biskupijska sjedišta u Republici Hrvatskoj kako bi se i u osobnim susretima povezali u zauzimanju za opće dobro vjernika i svih građana Republike Hrvatske.

U razgovoru je istaknuto kako su vjerski poglavari pozvani pružiti vlastiti primjer drugima kako bi uvažavanje, toleranciju i spremnost na dijalog prenijeli iz svojih zajednica i svjedočili kao opće dobro svih.

Biskup Mate Uzinić i muftija Aziz Hasanović složili su se da je model suživota između vjerskih zajednica u Hrvatskoj dobar i važan za druge zemlje i narode te da Hrvatska u tome može poslužiti kao primjer, osobito u državama gdje su kršćanske zajednice u manjini.

Zajedničke teme i vrijednosti kao što zauzimanje za pravdu, mir, ekologiju i poštovanje života trebale bi biti u temeljima poslanja svih vjerskih zajednica, istaknuli su.

Na sastanku je bilo riječi i o djelovanju islamske zajednice u Dubrovniku, njezinu doprinosu hrvatskom društvu te o problemima s kojima se susreće.

Spomenuli su i BiH, osobito pitanje statusa Hrvata u BiH te njihova prava, priopćio je Ured za odnose s javnošću Biskupskog ordinarijata u Dubrovniku.

(Hina) xddub ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙