FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama: Susan Rice, moguća nasljednica Clinton je "izvanredna"

Autor: vrad
WASHINGTON, 28. studenog 2012. (Hina/AFP) - Predsjednik Barack Obama u srijedu je obasuo komplimentima svoju veleposlanicu u UN-u Susan Rice koju bi uskoro mogao imenovati na dužnost državne tajnice, na kojoj bi zamijenila Hillary Clinton, usprkos žestokim kritikama republikanaca.

"Susan Rice je izvanredna, ne mogu biti ponosniji na posao koji je obavila", rekao je predsjednik na sjednici vlade u Bijeloj kući.

Rice koja trenutačno radi u UN-u, našla se na meti republikanskih napada zbog izjave koju je dala za televiziju o napadu na konzulat u Benghaziju, u Libiji 11. rujna u kojemu su ubijeni američki veleposlanik i još troje Amerikanaca.

Uz odobrenje Bijele kuće i na temelju informacija obavještajnih služba rekla je tada kako se čini, po dostupnim informacijama, da napad nije povezan s terorizmom, ali je takvo tumačenje poslije odbačeno.

Rice je i sama priznala da nije bila u pravu, ali nekolicina republikanaca prijeti da će blokirati njezino moguće imenovanje u State Department. Oporba naime ima manjinu u Senatu gdje može blokirati glasovanje o svim imenovanjima ministara.

Čini se da predsjednikovo svesrdno zauzimanje za Rice potvrđuje glasine o njezinu mogućem imenovanju.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙